Vinnare Webbstjärnans lärarpris

I går var det stor prisutdelning i tävlingen Webbstjärnan där mängder av skolor, elever och pedagoger tävlat i hur man kan använda hemsidor/bloggar/wikis i sina skolprojekt. Jag deltog i tävlingen med praktikbloggen.se tillsammans med mina elever i trean samt statusonline.se som var ett skolgemensamt projekt med ett gäng glada lärare från JB Örebro samt alla elever i årskurs ett.

Just Status: online var med i tävlingen tills tredje gallringen men fick där se sig besegrad.

Det delades ut en del specialpriser där lärarpriset var ett av dem och vinnare av årets Lärarpris blev….jag! Hade ingen aning om detta förrän jag fick gratulationer via twitter (se vad bra det kan vara ibland).
Motiveringen löd:

För ett gediget lärararbete som utnyttjar webben som plattform för att fördjupa elevernas kunskaper om olika sociala medier

För mig är detta en ära och ett erkännande av min pedagogiska tanke att internet är en lysande plattform för lärande och undervisning samt att WordPress är ett lysande verktyg i skolan.

John Bauergymnasiet i Jönköping tog hem gymnasieklassen med bidraget Todo-Crew,stort grattis till dem!
Alla vinnare kan beskådas på vinnarsidan.

3 Responses

 1. Pernilla Rydmark

  >Grattis Peter!
  Vi trodde vi hade dig online men mejlproblem på morgonen verkar ha bidragit till informationsmiss. Mitt misstag.
  Jag och Kristina kommer och överlämnar ditt pris före skolavslutningen 🙂

 2. Peter

  >Jo jag såg att ni hade mig på skype, fast flera timmar för sent och jag var ju som sagt aldrig där, hehe 🙂
  Alltid skoj att bli överraskad via sociala medier. Ni är varmt välkomna till gnällbältets huvudstad

Leave a Reply