Var god försök igen

posted in: wordpress | 1

Uppdatering: Ett plugin i wordpress och lite inställningar verkar ha fixat problemet som beskrivs i denna artikel. Skulle du ändå komma till en 404-sida, prova att söka på bloggen.

Det hände saker när jag gick över till wordpress som bloggplattform. Mycket positivt med större möjligheter och kontroll för mig, men även negativt i form av att inlägg fick ändrat utseende på sina webbadresser. Så här hittar du rätt.

För att ta ett exempel, på ellwesfisk finns en sida som heter Entreprenöriell matematik kan rädda sverige. Direktlänken till det inlägget var tidigare ”http://www.ellwesfisk.se/2008/12/entreprenriell-matematik-kan-rdda.html” vilket också är det som google returnerar om man söker sig fram till inlägget. Klickar man på den länken kommer man till en felsida på nya bloggen som säger att sidan inte kan hittas. På nya bloggen har nämligen inlägget fått denna adress ”http://www.ellwe.se/entreprenoriell-matematik-kan-radda-sverige/

Skillnaderna är följande, i den nya versionen är å ä ö ersatta av a a o vilket är bra. År och månad är borttaget och det avslutande ”.html” är ersatt av ett snedstreck ”/”. Finns olika anledningar till detta men det är standard i wordpress och bra enligt de som vet 🙂

Jag har försökt lösa detta men har inte lyckats än så länge. Tills vidare rekommenderar jag följande:

  1. Ni som har länkar till inlägg på Ellwes Fisk, leta reda på inlägget på nya ellwe.se och ändra på era sidor så att rätt adress anges. Använd gärna sökfunktionen på bloggen.
  2. Möts ni av en 404-sida efter att ha följt en länk hit, prova att ändra adressen enligt ovan eller använd sök.

Jag beklagar detta strul och ingen är ledsnare än jag då google numera visar fel länkar till alla mina gamla inlägg. Riskerar att tappa trafik där men det får jag ta i dagsläget.

Leave a Reply