Våga vara egen 2009

>Igår var det dags, 90 företag som drivits inom UFs regi hade stor mässa på Conventum Arena i centrala Örebro. Detta är nytt deltagarrekord för UF och JB Örebro var på plats med hela 18 företag, 11st från entreprenörsprogrammet, 5st från IT-programmet och 1 från mediaprogrammet. Att IT fått med hela 5 företag är mycket glädjande för mig som är deras handledare då vi inte hade något företag med på mässan förra året.

Mässan var en salig blandning av tjänster, varor och nya innovationer som till exemepel strumpebandshållare med ficka för kreditkort, pizzakartonger med reklam och bärhandtag, datorspel för företag, trädförsäljning i Tanzania och många många fler.

När man går omkring bland dessa unga företagare slås man av den energi och den stämning som råder i salen. Om all undervisning inom skolan kunde locka till samma stämning så skulle alla problem med släpande kurser, missade betyg etc vara suddiga minnen i historien.

Det utsågs vinnare i ett antal olika klasser och nedan följer en förteckning över de priser som företag från JB Örebro lyckades bärga, vilket blev hela sju! stycken varav myForest tog hem fem priser. Dessa herrar kommer vi med säkerhet höra mer av i framtiden.

  • Bästa logga – 1:a myForest (trädförsäljning i Tanzania)
  • Bästa miljötänk – 1:a myForest
  • Bästa företag – 3:a myForest
  • Bästa monter – 2:a myForest, 3:a Simple Slice (hasselbackspotatisskärare)
  • Bästa vara – 2a: Sip (träningsväska med datorförvaring)
  • Bästa tjänst – 2a: myForest

Jag ska försöka få till några videointervjuer med ovanstående företag, så det kommer mer kring detta ämne.

Nästa år kommer vi med ännu fler företag och ska banne mig ta ännu fler priser.

Läs även andra bloggar om , , , , , intressant?

Leave a Reply