Tweetups utvecklar skolan

I måndags var det dags för tweetup i Örebro för tredje gången. Företaget Sitevision lånade ut sina lokaler och passade på att bjuda på gott kaffe och saftig krämkaka för oss som försöker gå ner i vikt 🙂  Cirka 22 personer samlades för att under två timmar prata om allt och inget. Det var en saligt skön blandning folk där vissa kände varandra bättre sedan tidigare medans vissa inte kände någon, mer än via twitter då 🙂 Kalla det en blind date i grupp fast utan romantiska syften….(i alla fall vad jag vet, hehe)
Men vad är då egentligen en tweetup och är det rent av något som skolvärlden kan dra nytta av?

I korta ordalag är en tweetup ett event/möte mellan människor som har fått kontakt via twitter eller använder twitter på något sätt. Man behöver inte jobba inom en viss bransch eller twittrat i åratal. Sedan kan ett möte ha olika teman, som till exempel entreprenörskap,  men just tweetup Örebro är temafritt än så länge.

Det roliga med detta är enligt mig att folk från olika branscher, bakgrund, ålder etc kan samlas och mingla helt prestigelöst under ett par timmar. Inte ens alkohol i närheten och ändå pratades hela tiden. Det var gymnasieelever, lärare, IT-konsulter, egenföretagare, universitetsstudenter mfl som pratade om ditt o datt. Jag personligen pratade lite affiliatemarknadsföring, pedagogik, näthandel, teknik och mycket annat. Jag kan tänka mig att fokus låg på nätanvändande i någon form då det ändå var det området som fört oss ihop.

Inom skolvärlden saknar jag dessa halvspontana möten. Eller rättare sagt, pedagoger behöver komma ut mer på liknande events. Detta för att vidga vyerna men framför allt för att knyta kontakter. Förutom att jag knyter personliga kontakter så träffar jag personer som kan tillföra något i min undervisning. Antingen via diskussioner på plats eller att jag kan bjuda in dem som gästföreläsare. Jag suger verkligen i mig av inspiration när jag hör människor berätta om deras projekt, ambitioner och drömmar.
Lärare och pedagoger har ibland en förmåga att umgås med just lärare och pedagoger. Detta leder till att man stöter och blöter samma saker hela tiden utan fräscha tankar utifrån. Att träffas ett gäng lärare och snacka ett par timmar leder ofta till att man pratar skola och det gör man ju ändå dagarna i ända.

Mitt tips till alla inom skolvärlden där ute är att om ni ser ordet tweetup i er närhet, boka in det och förbered er på att utvecklas som pedagoger. Utan att ni tänker på det och utan att ni pratar om er undervisning och skolan ni jobbar på. Jag lovar, det är uppfriskande och ger massor av energi.

Tack till er som var på plats i måndags. Ni är alla inspiratörer!

3 Responses

Leave a Reply