TEDucation

Vad gör jag när tiden räcker till och andan faller på? Jo jag skapar resurser för min kollegor såsom TEDucation, en videosajt med inspirerande och engagerande TED-föreläsningar, allt samlat med hjälp av verktyget Scoop.it. Naturligtvis är sajten skapad för att spridas och delas. Från början tänkte jag främst på min gymnasieskola men av bara farten blev det med resten av världen!

Namnet på sajten är en sammanslagning av TED – där samtliga föreläsningar hämtas ifrån och EDUCATION – utbildning som är temat för sajten och det ämne som jag brinner så där lite extra för. Jag går inte igenom hur Scoop.it fungerar, det kan ni läsa om på sajten ifråga. Däremot vill jag slå ett slag för de videoföreläsningar som finns på sajten.

TEDucation innehåller idag strax under 50 föreläsningar på mellan 4-20min styck. Temat är utbildning, inspiration och pedagogik i en rätt vid tolkning. Filmerna är en blandning av mina gamla favoriter samlat med tips jag får från andra användare eller tips från verktyget i sig. Tillsammans skapas en videosamling som jag anser innehåller mycket av det bästa som erbjuds i videoväg på internet. Jag har dragit en begränsning till videos från TED.com och naturligtvis finns massa annat godis på tex Youtube eller liknande tjänster. Dock ville jag skapa en sajt där filmerna är inspelade i samma format för att skapa en känsla av entydighet och sammanhang.

Pedagogiskt finns med massor av möjligheter med Scoop.it
Exempel som att skapa temasajter för skolprojekt till exempel går snabbt och naturligtvis går det att blanda mediainslag, text, film, ljud, bild och egna inlägg kan blandas hur som helst. Som en känd person sade

There’s no end of the possibilities !

3 Responses

Leave a Reply