TeachMeet – som en filserver med fri nedladdning

posted in: inspiration | 0

>I måndags kväll var det dags. Sveriges första TeachMeet gick av stapeln på stockholmsmässan och jisses säger jag bara….jisses!
Ett 50-tal personer med brinnande intresse för pedagogik tog del av ett dussintal kortföreläsningar om allt mellan himmel och jord. Vi som föreläste hade 2 eller 7 min på oss, sedan fick vi en nallebjörn i skallen. Mjuk men ändå…

Förutom vi som var där så tittade ytterligare ett 50 tal intresserade på den livestream som sändes ut från eventet (bra jobbat Richard mfl) Spännande är bara förnamnet, jag får framtida tankar om olika supporterpartys runt om i världen där folk samlas och tittar på livesändningar från skolans värld 🙂

Allt som sändes finns naturligtvis bevarat för framtida generationer. De tre olika delarna finns att tillgå här: Del 1, Del 2 och Del 3. Alla är sevärda men vill man slänga ett öga på min föreläsning om Entreprenöriell Matematik så klicka på Del 3 och hoppa fram ca 11 min.

Jag har fortfarande svårt att smälta intrycket, magiskt är bara förnamnet på denna tillställning och tyvärr måste ni varit där för att riktigt förstå läget.

Ett stort tack till ni eldsjälar som arrangerade evenemanget, ett stort tack till oss andra som fyllde evenemanget med så mycket glöd och engagemang. Ni vet vilka ni är.

(Ett antal bilder från kvällen kan ses på Lasses picasaalbum)

Leave a Reply