Teachmeet Framtidens Lärande

posted in: föreläsningar, inspiration | 1

I onsdags, 18 maj, gick Teachmeet Framtidens Lärande av stapeln. Ett 150tal drivna pedagoger med genuint intresse av IKT samlades på Globala Gymnasiet i Stockholm för att lyssna på hur kollegor och lärare från andra skolor använder IKT i undervisningen. Mitt intryck är att det som många betraktar som gammalt fortfarande är nytt för väldigt många inom skolsverige.

Jag hade först inte tänkt blogga om detta då många andra redan gjort det och därmed torde allt vara sagt som var värt att säga. Sedan tänkte jag om för det finns ju faktiskt de som läser min blogg men som inte läser alla andra (som jag följer). Så detta blir min tagning av fenomenet Teachmeet.
För de som inte hört talas om Teachmeet så är det en informell konferensform, en unconference, som drivs av lärare, för lärare. Prestige lämnas i dörren och det är fritt att skriva upp sig för att föreläsa i 2 eller 7 minuter. Naturligtvis är det ok att bara lyssna, något som jag sysslade med denna gången. Inte helt sant kanske, då jag fick det ärofyllda uppdraget att hålla tiden så att en Panda kastades på föreläsaren som tecken på att att nu är det dags att sluta 🙂
Som vanligt var det en hel del intressanta tips och inspirationer, en del som jag kände till sedan tidigare men även en del nya infallsvinklar. En av de som alltid är på tårna är Marie Andersson (@opedagogen) som denna gången berättade om hur hon jobbar med geocaching tillsammans med sina elever. Grymt intressant och bra exempel på hur teknik, GPS i detta fallet, kan användas med barn i alla åldrar. Lär med om Maries tankar kring geocaching på hennes blogg
Martin Fernström
presenterade Mattenauterna som är ett kommande projekt där elever får hjälpa varandra att analysera och lösa ”rika problem”. Martin har många intressanta tankar och projektet är värt att hålla koll på när det drag igång till hösten.

Huvudsyftet för mig denna gången var att träffa folk i det nätverk av IKT-pedagoger som jag lärt känna genom året. De flesta var där och många intressanta diskussioner tog sin början för att sedan fortsätta under Framtidens Lärande, tors o fre, och kommer fortsätta framöver. Ni vet vilka ni är och jag hoppas ni förstår hur högt jag värderar era infallsvinklar och tankar. Nätverkande är helt klart den bästa pedagogiska utvecklingen jag kan få idag och jag är idag en bättre IKT-pedagog än jag var för en vecka sedan. Det går snabbt i den digitala världen.

Naturligtvis ett stort tack till er som arrangerade tillställningen!

För den som vill ta del av mötet i efterhand så sändes det hela live och sändningen finns i sin helhet nedan:

Leave a Reply