Släpp flaggan och kliv in i matchen

>Jag har fått nöjet att föreläsa på Mötesplats Skola 1-2 november och tänker prata om ”IT, Entreprenörskap och Matematik”. Det officiella seminarieprogrammet beskrivet min föreläsning enligt

Enligt Peter, gymnasielärare, är matematik en lagsport. Entreprenörskap är ett starkt ledord i den nya gymnasieskolan och IT-utvecklingen är på stark frammarsch. I denna föreläsning slår Peter samman IT, entreprenörskap och matematik och pratar om hur nytänkande undervisning kan förbättra resultat och förståelse.

Vid en första anblick kan detta verka lite förvirrat eller? Vart kommer ordet lagsport ifrån? Bara för att förtydliga för de som är intresserade så kommer här min beskrivning innan editering:

Entreprenörskap är ett starkt ledord i den nya gymnasieskolan och ingen har nog kunnat undgå den tekniska utvecklingen in om IT och dess möjligheter inom skolvärlden.
Matematik har dock haft en tyngre tid i media med vikande resultat och bristande kunskaper som rubriker.
I denna föreläsning slår jag samman dessa tre områden och pratar om hur nytänkande matematikundervisning tillsammans med IKT och ämnesintegration kan förbättra resultat och förståelse. Exempel på de möjligheter som erbjuds med datorn som given följeslagare blandas med erfarenheter från ett entreprenöriellt förhållningssätt i klassrummet.

Rubriken på detta var:
Matte är en lagsport – andra halvlek har börjat (släpp flaggan o kliv in i matchen)

Ordet lagsport är mångtydigt, jag menar givetvis att matten når nya höjder om man nyttjar tekniken (IKT) och kommunicerar matte med andra men även arbetslagens roll i den matematiska förståelseprocessen för eleverna. Exakt vad jag verkligen kommer prata om visar sig nog på plats.
En sak är dock säker, jag kommer säga vad jag tycker!

ps.
Alternativa rubriker som röstades ner av min fru var ”I rymden kan ingen höra dig räkna – matte är roligast tillsammans med andra” och ”1+1=2, 1+internet=infinity” bland andra, hehe.

2 Responses

  1. Anders Moberg

    >Spara den geniala "I rymden kan ingen höra dig räkna – matte är roligast tillsammans med andra". Otroligt återanvändningsbar och lika rolig.

Leave a Reply