Radiointervju The Climate Mystery

posted in: inspiration, pedagogik | 0

>I dagens Klotet, ett miljöprogram i P1, svarade jag och en av mina elever Filip på frågor kring The Climate Mystery som lanserades i måndags. Vad tycker vi om det? Är det vettigt att använda i skolan? Vad förväntar jag mig att TCM ska leda till? Nyfiken på diskussionen?
Avsnittet finns som mp3 via Klotets hemsida (direktlänk)
Titta gärna in och läs debatten kring The Climate Mystery kopplat till lanseringen.

The Climate Mystery
Något jag vill betona är att TCM inte är ett vanligt spel som man går och köper i butiken och sitter hemma och spelar sig igenom. Detta är ett projekt som väver ihop den sociala webben med spelwebben. Det som presenteras är ett ramverk med händelser, uppdrag och finurligheter. Dessa går naturligtvis att ta sig an på egen hand men tanken är att eleverna ska arbete tillsammans, lokalt och globalt. Handlingen i TCM kan mycket väl komma att förändras beroende på vad användarna föreslår för lösningar på de forum som finns.

Betänk även att TCM släpps successivt under 16 veckor. Känns det skumt just nu så är det fullt normalt. Vi har ju bara fått uppleva förtexten till historien. Det lärarmaterial som jag tidigare skrivit om innehåller massor av material som INTE finns på webben. Där kan man hitta många uppslag för lektioner, projekt, teman och diskussioner. Dessutom får vi lärare en förhandsvarning om vad som kommer att fokuseras på i kommande avsnitt. Dock inte HUR detta kommer att utspelas på webben.

Jag lovar att återkomma med tips och funderingar kring detta nyskapande experiment med internet och dess sociala möjligheter i fokus. Heja TCM!

Leave a Reply