Öppet brev från bloggen till Ellwe

posted in: övrigt | 2

Hallå!!?

Hej Peter, detta är bloggen som talar. Just det, din blogg. Du vet den där som du skapade för 2008 och ditt första inlägg handlande om entreprenörskap i skolan med referens till programmet ”Dragons Den”. Du verkar sedan ett år tillbaka ha glömt bort mig? Nä jag tar det inte personligt eller så, men ditt senaste inlägg var febr 2013! Fonterna början damma igen liksom. Vad här hänt mannen? Eller snarare, är du på väg tillbaka?

Du var ju en klippa på att skriva texter när det begav sig. Jag minns att du bloggande friskt om ditt arbete som lärare men när du började jobba som IKT-pedagog så dog det ut. Mysko eller hur, man kan ju tycka att det borde varit tvärtom. Såg nyligen att du frifräsade på en annan blogg och skrev ihop ett inlägg som lockade massor av läsare. Du kan ju fortfarande pojken min, det är bara att hoppa på tåget igen.

Jag (bloggen) har märkt att du de senaste dagarna putsat och designat om mig. Grymt, jag måste säga att det känns jättebra med en ny kostym. Nu är det dock upp till dig käre skribent, att fylla mig med nytt stoff. För att få igång de små grå, du vet de där som du använder för att grubbla och reflektera med, så kommer här en lista med förslag på vad du skulle kunna skriva om:

  • I arkivet – har du läst det du skrev för massa år sedan? Det är bra stuff mannen och varför inte grotta ner dig och lyfta fram några guldkorn och reflektera över vad som hänt sedan du skrev dem.
  • Du kör ju utbildningsinsatser externt, varför inte blogga om detta? Du har ju haft massor av uppdrag de senaste åren. Det du gör för skolsverige som utbildningskonsult är för bra för att enbart delas med de som deltar i dina utbildningar.
  • Blogga om ditt arbete just nu, som IKT-pedagog? Nja, där händer det lite saker just nu va så vi kanske ska lämna det så länge.
  • Spelifiering och Spelbaserat lärande, din stora passion i livet. Här har du ju massor av tankar som inte kommit på pränt än. Varför blandar folk ihop begreppen fortfarande förresten, Här kan du ju bringa lite ordning i leden.
  • Videoblogga, det har du ju provat för flera år sedan och kanske kan vara något att taupp igen.
  • Andra saker än skolsaker…minns att du har bloggat om Rasmus (son nr 1) men inte ett ord om Casper (grabb 2). Måste din blogg enbart vara om skola? Nä just det, hoppa ut i världen och dela med dig av dina fynd inom andra områden.

Det viktigaste jag som blogg vill skicka med dig som skribent och ägare av mig är att inte tänka så fking mycket innan du publicerar. Du brukade skriva i ett flöde och sedan klicka Publicera utan att ens läsa igenom det du skrivit (nästan). Det blev många spontana inlägg och snabba puckar. Börja med att svara på detta brev tex. Ovanstående rader har ju du ingen inblandning i utan det är ju det där AI-pluginet som du installerade nyss på bloggen som tagit över skrivandet för en stund. Tack för det förresten 🙂

Vi hörs snart hoppas jag.
/Bloggen out

2 Responses

Leave a Reply