Nedan beskrivs kortfattat de två områden som denna blogg kommer fokusera på. Alla tankar och åsikter är mina egna och bloggen drivs inte på uppdrag av min arbetsgivare utan är mitt privata reflektionsplank.

Internet

Jag kommer blogga om det som står mig närmast på nätet, framför allt sociala medier och hur dessa kan användas i mitt jobb som IT-pedagog, men även på fritiden. Twitter och WordPress är två ord ni kommer höra mycket av på denna blogg.

Pedagogik

Jag anser likt många andra att pedagogiken på våra skolor måste förändras. Idag pratas det mycket om Entreprenöriellt lärande och entreprenörskap i skolan vilket jag brinner starkt för. Just entreprenörskap och entreprenörers egenskaper och förmågor är något som jag tror starkt kan stärka elevernas utveckling på gymnasiet, där jag är verksam som IT-pedagog.
Jag kommer blogga om det jag gör i min yrkesutövning, tankar kring det och hur internet och teknik kan förändra lärarens roll i klassrummet. Jag kommer även blogga om tankar och idéer jag hittar i min omvärldsspaning på nätet. Egna erfarenheter blandas med nya tankar. Min tanke är även att internet och dess möjligheter måste in i klassrummet och påverka pedagogiken. Använda spel inom undervisning är ett spännande området till exempel.

En typisk läsare av min blogg är nog antagligen lärare, pedagog eller andra som har liknande intressen.