Ny termin – nya tankar

posted in: inspiration | 1

>Så har vårterminen startat, lite skumt på en torsdag vilket både elever o lärare höll med om. Kändes som måndag men bara en dag till helg. Tänk om alla måndagar kunde vara sådana 🙂

Kompetensutveckling
På onsdag åker jag till London och BETT 2010, en av världens största mässor för IT och lärande. Jag har inte planerat klart dagarna men de som varit där tidigare säger att det är en nödvändighet för att flanera spontant är mässan för stor för. Den givna höjdpunkten på förhand blir TeachMeet BETT 2010 på fredag kväll. Ett stort antal pedagoger (ca 150 idag) delar med sig och tar del av erfarenheter och denna gång naturligtvis med mestadels pedagoger från Storbritannien, men även en o annan svensk. Detta är ett gratisevent och borde vara obligatoriskt för de som åker från andra länder till England…när man ändå är där liksom…

Sociala Medier
Nästa projekt för min del blir ett 5 heldagars projekt om Digitala mötesplatser / Sociala medier och dess möjligheter under vecka 6. Hela 6 klasser kommer delta samtidigt i detta programöverskridande projekt som kommer innehålla allt från klassiskt bloggande till WOW, ning, Facebook, twitter och mycket annat. Ett smörgåsbord för mina elever med andra ord. Vi kommer naturligtvis lansera en projektsajt för detta projekt, mer om det när det är dags.

Tittade på matematikplaneringen och såg till min fasa att nationella provet i Ma C inte är förrän 25 maj, endast en vecka innan terminslutet. Dessutom extra tungt för mina kollegor då jag troligen är hemma för resten av terminen då jag för första gången väntar tillökning i familjen runt den 24 maj. Ganska taskig tajming men vad gör man…”älskling kan du knipa igen några veckor så att jag hinner rätta proven och sätta betygen :)”

Webbdesign
Just ja, Webbdesign drar igång med denna terminen med två pass i veckan. Jag har tidigare undervisat kursen på IT-programmet, men det går inte att köra på samma sätt då mina nuvarande entreprenörselever inte är lika intresserade av programmering i php…typ. Istället tänker jag planera HELA kursen kring WordPress. Eleverna kommer tugga WordPress sex timmar i veckan och ska på en termin få rätt bra koll på vad som är möjligt med det systemet. Naturligtvis inte bara bloggar utan även WordPress som CMS som hela tiden blir allt vanligare hos företag runt om i världen.

Som sagt, en mjukstart på terminen 🙂

  1. Jonny Elofsson

    >Kul med den kommande tillökningen, grattis! =)

    Kikade också på din dragning från TechMeet på Youtube. Intressant att höra hur ni jobbar med matematiken. Synd att man själv inte hade det på gymnasiet på elprogrammet som jag gick. Avbröt B-kursen i matte p g a tristess vilket garanterat inte hade hänt med den typ av undervisning ni tillämpar på JB. Grymt!

Leave a Reply