Matematik på nätet

posted in: matematik, pedagogik | 0

>Inom matematikundervisningen på min skola försöker vi så långt det är möjligt att jobba projektbaserat. Klassisk räkning i bok ska inte finnas med alls i Ma A kursen som definitivt kan köras helt baserat på projekt och praktisk matte. Däremot måste eleverna naturligtvis ha tillgång till matematiska referensmaterial och visst, vi har böcker för del som vill, men jag använder lika gärna de resurser som finns på nätet och det finns faktiskt en hel de matematik på nätet.

För A-kursen så finns det till exemepel Webbmatte.se där kursens hela innehåll presenteras pedagogiskt och där det dessutom finns interaktiva räkneexemepel.

För samtliga mattekurser finns ITC. Logga in som ”guest/guest” och du har tillgång till ett flertal kurser, inte bara matematik. Mattesidorna på ITC innehåller även de interaktiva räkneuppgifter och har fungerat bra inom A och B kursen i alla fall.

I och med att varje elev har en egen bärbar dator blir dessa nätresurser som ”böcker” för eleverna att använda som referenslitteratur. Den praktiska räkningen sköter vi dock bäst i de projekt som eleverna genomför.

Ovan nämnda resurser på nätet är bara två exempel där ute. Jag kommer framöver att belysa fler sidor som kan användas inom matematikundervisning.

/P

Läs även andra bloggar om ,

Leave a Reply