Matematik på nätet – Pluggakuten

>I min vandring på nätet har det blivit dags att presentera Pluggakuten.se. Sajten är en resurs för elever som till exempel sitter hemma och studerar och behöver lite extra hjälp eller tips för att komma vidare. Framför allt är det sajtens forum som står ut ur mängden. Där kan besökare skriva in problem eller frågeställningar inom matematik, naturvetenskap, språk eller övriga ämnen. Just matematikdelen är rätt omfattande och det finns material från grundskolan upp till högskolan.

Likt Matteguiden, som jag skrivit om tidigare, så är det användarna själva som skriver tips och svarar på frågor, men det finns även registrerade mattelärare som bjuder på sin hjälp och efter en snabb titt så kan elever få avancerade och utförliga svar på de mest varierande frågorna.

Förutom forumet finns det även en formelsamling samt en wikidel som fungerar mer som en teoribok där besökarna själva kan leta efter fakta och hjälp.
Pluggakuten verkar vara ett aktivt forum och för de elever som kör fast kan det definitivt vara en resurs att vända sig till och för oss lärare så kan det vara stimulerande att svara på lite frågor då och då i forumet och på så sätt hålla sajten vid liv.

Leave a Reply