Matematik på nätet – matteguiden

posted in: matematik, pedagogik | 6

>I mitt planlösa surfande där ute på nätet stötte jag på en mattesida som jag inte sett förut. Denna gången är det Matteguiden.se.

Guiden är en informationssida om gymnasiets olika mattekurser och kan användas som ett komplement till undervisningen i form av referenslitteratur. Det speciella med matteguiden är att den är skriven som ett projektarbete på gymnasiet och alltså författad av en gymnasieelev som gick ut så sent som 2007. Elin Ericsson tog studenten på Calmare internationella Skola våren 07 och skriver på sidan att

Det jag vill framhäva är att jag har skapat en plats där folk kan träffas och hjälpa varandra med olika matematiska problem inom gymnasiematten.

Hjälpa varandra gör man via det forum som finns till hands vilket känns lite nyskapande ändå, elever hjälper elever så att säga.
Sidan innehåller fakta från kurserna A-E och dessutom lite övrig information, tex inför nationella proven. Jag kommer skicka mina elever hit i alla fall för att kolla läget och kanske fråga och hjälpa elever i forumet.

Läs även andra bloggar om , ,

6 Responses

 1. HT

  >Den var ju trevlig sida, jag har redan varit inne och försökt redogöra för limes-begräppet på ma C i forumet…

  Kämpa på Peter, det här är bra!

 2. Marielle Peterson

  >Jättespännande och inspirerande blogg. Just matte är svårt (ovant?) för många att få ihop med EL så du gör många en jättetjänst här! Har också erfarenhet av att många tycker matten blir mer meningsfull när man jobbar med EL. Ser fram emot att ta del av fortsättningen (av bloggen och ditt/ert arbete) 🙂

 3. Peter

  >Tack Marielle för de värmande orden. Håller med om att EL i samband med matte är en utmaning. Kommer mer på bloggen om detta så välkommen tillbaka.
  /Peter

 4. Tobias

  >Hej, Jag började jobba på matteguiden för ca 6 månader sen. Såg din bloggpost nu. Kul att du gillar sidan!

  Just nu håller vi på att lägga in mer material för både gymnasiekurser och högskolekurser. Hoppas dessa kapitel också blir lika uppskattade.

  //Tobias Nyholm

Leave a Reply