Matematik i 3 akter

posted in: inspiration, matematik | 1

I ett tidigare inlägg om 101qs.com beskriver jag kort konceptet ”3-aktare” och hur det kan användas inom matematikundervisning för att träna problemlösning på ett intuitivt och engagerande sätt jämfört med att traggla uppgifter i en mattebok.

Den 10/10 samlades Dan Meyer, som är mannen bakom konceptet, tillsammans med Andrew Stadel och Chris Robinson online för att beskriva hur de arbetat med 3-aktare i sin undervisning samt för att ge tips till de som lyssnade live när mötet ägde rum. En bra genomgång som tydligt förklarar vad det handlar om och som tar upp en del tips som mattelärare kan ha nytta av om de provar 3-aktare i sitt klassrum.

Hela eventet spelades in och kan ses på länken nedan. Hoppa fram ca 18min då det hela drar igång och sedan följer cirka en timmes mattegodis. De hänvisar till chatten några gånger och den finns tillgänglig i högermarginalen. Scrolla ner för att läsa tittarfrågor etc som kopplas till det som sägs.

Mer godisläsning hittar ni på Dan Meyers blogg och under kategorin 3acts finns hans samling inlägg med massor av bra exempel och tankar kring det hela.

Mycket nöje!

Länk till seminariet ”3 act math

Leave a Reply