Leka matematik på nätet

posted in: matematik, pedagogik | 3

>
I min jakt på matematikresurser på nätet och ambitionen att göra matteundervisning roligare stötte jag på en sajt som lyckas med att tillfredsställa både ock.
http://www.supermathsworld.com/ erbjuds en mängd olika mattespel inom olika områden och svårighetsgrader. Du kan leka med allt från addition och procent till volymer och vektorgeometri. Lite av allt med andra ord och samtliga moment inom Ma A och Ma B finns med i alla fall.

När spelaren valt område finns möjlighet att välja karaktär och svårighetsgrad. I vissa fall kan man dessutom spela två personer mot varandra. Allt presenteras i klassisk datorspelsmiljö.
För att hålla reda på sina framsteg och spelresultat finns det en statistikfunktion som visar dina resultat på varje spel och område. Detta gör att tävlingsmomentet mellan eleverna får sig en skjuts framåt.

Sidan är på engelska vilket kan göra vissa spel svåra att greppa från början, men skam den som ger sig. Här kommer mina elever att spendera en hel del tid i alla fall.

Läs gärna ett tidigare inlägg om att leka matematik.

Läs även andra bloggar om , ,

3 Responses

  1. Anna

    >Hej,
    Jag har testat detta spel med två grupper. En grupp med elever som läser ma B på entreprenörsprogrammet och en grupp elever som läser Ma A på elprogrammet. Entreprenörerna nappade inte på spelet utan tog fram boken ganska snabbt efter att de testat lite. El-arna ville inte avsluta lektionen.

    Det är mycket som spelar in när man lägger in aktiviteter som dessa. Men jag ska absolut testa fler gånger. :o)

  2. Digitalteknik via spel | Ellwe.se

    […] att eleverna ska få variera sina inlärningsmoment så gott det går. Detta har fungerat bra inom matematiken, programmering och digitaltekniken. Just digitalteknik fick idag ett nytt tillskott på […]

Leave a Reply