Lärande i modern tid

posted in: föreläsningar, inspiration | 9

I måndags hade jag nöjet att föreläsa i Göteborg under temat ”Lärande i modern tid”. Detta var ett event som anordnades av Lin education och var ett inspirationsevent för skolfolk i allmänhet. Dagen innehöll, förutom min dragning, föreläsningar från Hans Renman, Smedingeskolan och Mikael Gunnarsson.

Det anordnas ytterligare tre dagar runt om i landet, läs med om dess innehåll hon Lin education

Som synes i programmet var rubriken för min föreläsning ”Internet + Entreprenörskap = Matte 2.0”.
Fokus låg på hur vi ska ta oss ifrån dagens matteundervisning som inte håller modern klass, är gammalmodig och förlegad och istället använda oss av den moderna teknik som erbjuds och skapa något nytt inom matematiken. Något som jag jobbat med under mina 6 år som mattelärare. Jag och många andra dömer ut mekaniskt räknande, skriftliga prov med poänggränser för betyg, bokfokus etc..

Vi mattelärare måste ta vårt ansvar och anpassa matten till något som eleverna kan relatera till och det måste ske NU!

Jag visade bland annat ett exempel från Dan Meyer som ni kan se nedan:

[WCYDWT] Coke v. Sprite from Dan Meyer on Vimeo.

Svaret finns i kommentarerna på hans blogg 🙂

Tack för att ni var där och tack för att jag fick komma dit och sprida lite nytänkande tankar om matematikundervisning.

Micke Gunnarssons föreläsning var magiskt. Han figurerar i media just nu gällande MVG-kampanjen som i sig är fantastisk. Jag lyckades behärska mig och filma 5 minuter av hans 45min i rampljuset. Kontentan är: Ni som har möjlighet att se honom föreläsa/inspirera, tag chansen!!

Tack Micke!

9 Responses

Leave a Reply