Kunskap är gratis

posted in: inspiration | 0

>Min skola har i dagarna anslutit sig till Transfer.nu, som erbjuder gratis föreläsare tagna från arbetslivet. En mycket enkel idé som kan vara skillnaden mellan en omotiverad elev och en drivande, engagerad yngling med framtiden framför sig.

Som skola ansöker man om en föreläsare genom att skriva vilket ämne/område det rör och en önskad tidpunkt. Sedan går anslutna föreläsare in och tittar om någon önskan passar dem och bokar en tid med skola i fråga. Enkelt.

Skolan får på detta sätt in föreläsare från arbetslivet utanför elevens vardag. Föreläsarna arbetar ofta inom företagsvärlden och ser detta som ett bidrag till skolan. De ger lite av sin tid och vi får mycket av värde för elevens utbildning.

Just detta att få externa föreläsare, företagare och annat folk in i skolan har hela tiden varit ett önskemål från våra elever. Antingen tröttnar de på att lyssna på samma lärare dag ut och dag in, eller så anar de att det finns en tid efter skolan, en värld som än så länge känns fjärran men som varje dag kommer lite närmare.

Transfers mål är enligt dem själva att bidra med:

  • Insikter (förmedla kunskap)
  • Inspiration (uppmuntra till lärande, entreprenörskap och egna initiativ)
  • Ingångar (ge kontakter och öppningar till näringslivet).

Bara att tacka och ta emot. Kul och givande att företagsvärlden förstått att de kan bidra till att göra morgondagens samhälle lite bättre bara genom att ge lite tid och kunnande tillbaka till skolvärlden. Cred till er alla!

Läs även andra bloggar om , , , intressant?

Leave a Reply