Ja ä inte bitter

posted in: övrigt | 3

Ibland händer det saker som får hakan att droppa i golvet. Ungefär som när någon smyger upp bakom dig och sedan smashar dig i nacken med ett ”smisch!” Som uttrycket ”dra bort mattan under fötterna” men den lilla detaljen att under mattan finns inget golv utan det var en flygande matta och nu faller du. Du finner dig själv bara stå där och agera fågelholk. För mig inträffade ett sådant ögonblick dagen efter SETT2014 då jag peppad till tusen landande på min arbetsplats och skulle kanalisera all energi med fokus skolutveckling och planering av hösten 2014. Jag kände att nu ska det banne mig hända grejer på skolan!

Några timmar senare….SMISCH!!

Fågelholk.

Ett kort möte med chefen gav mig informationen att min gymnasieskola omorganiserar sig en aning, framför allt gällande skolutveckling inom IKT-området, och drar in IKT-pedagogtjänsten helt och hållet. Nu, år två i vår stora 1:1-satsning när skolan verkligen ska ta nästa kliv rent pedagogiskt och börja använda prylarna på allvar, då drar man in på resurser?! Efter 3.5 år som IKT-pedagog och precis när vi ska förändra världen blir det istället ”tack o hej”.

Nu är det inte fullt så illa att jag blir uppsagd utan Örebro kommun arbetar istället med en omställningsprocess. Detta innebär i praktiken att min lön lyfts från aktuell skola, mina ansvar och uppdrag läggs på andra eller hur det nu löses, och kommunen (och jag) letar ny placering inom mitt verksamhetsområde. Detta innebär alltså att jag fortfarande har full lön och jag är fortfarande 100% anställd av kommunen, men jag har inga direkta uppgifter. Smidigt eller hur 🙂

Jag väljer att se detta som en signal om att det är dags för nya utmaningar. Allt händer av en anledning som några skulle hävda.

Skulle det finnas någon verksamhet där ute, eller internt inom Örebro kommun, som känner att det skulle smaka bra med en driven IKT-kompetent skolutvecklare med

…hör gärna av er!

 

Ja ä inte bitter…

 

 

3 Responses

Leave a Reply