IT och lärande på Skolforum

posted in: pedagogik | 0

Den 26-28 oktober är det åter dags för inspirationsmässan Skolforum i Stockholm. Ett digert seminarieprogram varvas med utställare och ämnestorg för vidare diskussioner.
Mängder av skolfolk från landet runt kommer att vallfärda mot storstan och jag kommer spendera mån-tis tillsammans med dem.

Det som i år väcker mitt intresse är ämnestorget ”IT och lärande”. Ett ämnestorg är en plats där en mängd kortare föreläsningar äger rum under de tre dagarna med fokus på inspiration och att dela med sig av egna erfarenheter. Fokus verkar ligga på hur vi kan använda dagens teknik i skolan samt hur vi pedagoger kan förnya vår pedagogik. För mig som är intresserad av hur datorspel kan användas inom skolan lockar till exempel ”Dataspel för alla – tillgänglighet i praktiken” och ”En klass fylld av datorspelare – vad betyder det för lärandet?” Ett komplett schema för föreläsningarna finns här.

Som om inte det vore nog finns det även ett ämnestorg vikt åt matematik. Komplett schema för det finns här. Att de två enligt mig viktigaste områdena inom skolan idag bereds utrymme för att dela med sig av erfarenheter och tankar är spännande och viktigt. Kul att arrangören håller med.

Som grädde på moset anordnas även sveriges första Teachmeet för intresserade pedagoger. Detta skulle behöva ett eget inlägg men jag väljer att länka till informationssidan istället för Teachmeet Stockholm 09. Som en bonus kan man titta på filmen nedan som på ett kärnfullt sätt förklarar vad ett teachmeet är.

Leave a Reply