Inspiration på nätet – videosajter

posted in: inspiration, pedagogik | 0

>När jag söker inspiration på nätet för min pedagogiska utveckling hamnar jag ofta på olika videosajter. Jag finner det givande att se och lyssna på föreläsare från hela världen och jag kan hitta inspiration i de mest märkliga presentationer och områden.
Många kanske tänker att Youtube är det givna valet när det gäller videos på nätet. Visst, man kan hitta mängder av givande timmar på den sajten men jag presenterar ändå en lista med fyra andra sajter där du definitivt kommer hitta något att titta på. De är listade utan inbördes ordning.

 1. Ted.com
  Presenterar 5 nya föredrag/vecka från några av världens ledande forskare inom en mängd områden.
 2. E-corner
  Entreprenörskap från Stanford Universitet, mängder av inspirerande talare.
 3. Academic Earth
  Samling av föreläsningar från världens bästa skolor, fritt för alla att lära av.
 4. Teachers TV
  Fri brittisk TV-kanal, med över 2000 videos inom alla ämnen, alla årskurser.

Det finns naturligtvis massor av sajter med videomaterial där ute. Har du några favoriter ??

Leave a Reply