Hylla dina lärare idag

posted in: inspiration, pedagogik | 0

>En bra lärare är naturligtvis en subjektiv upplevelse, men de flesta är överrens om att en lärare kan ha stor betydelse för en elevs framtid och hur den upplever sin skolgång. Det tidigare elever ofta kommer ihåg är den där lärare som gjorde det lilla extra för att klassen skulle lyckas.

Vi som lärare har ett stort ansvar pålagt oss och vi gör alla vårt yttersta för att elverna ska trivas med sin utbildning.

Den 5 oktober är sedan 1993 utnämd till World Teachers Day av organisationen UNESCO. Dagen är tänkt att vara en hyllningsdag för världens lärare som kämpar på där ute. Nu råkar den inträffa en söndag vilken är typiskt då lärare sällan befinner sig i skolan dessa dagar. Dock arbetar vi ofta hemma oavsett veckodag.

Har du en lärare du vill hylla för sin pedagogik, sin personlighet eller vad det nu kan vara så ta till vara denna dagen (går säkert bra andra dagar med). På http//www.5oct.org kan du läsa mer om dagen och syftet med den samt skicka ett e-kort till lärare du minns och vill ge beröm och uppskattning.

Jag vill passa på att ge beröm och hyllningar till de två lärare som betytt mest för mig och som format mig till den lärare och person jag är idag. De har i vått och torrt stått bakom mig och rätat ut mängder av frågetecken och inspirerat mig till att leva livet som jag gör. Dessa personer är mina föräldrar Ulla Persson, lågstadielärare, och Bo Persson, fd mellanstadielärare. Ni har tillsammans inspirerat massor av barn och ungdomar som idag lever och frodas i samhället och förhoppningsvis är de lika tacksamma som jag över er insats!

/Peter

Läs även andra bloggar om , , , intressant?

Leave a Reply