Hur sprida bloggens budskap?

| 3

>Något jag funderar på är hur jag ska marknadsföra bloggen mot den målgrupp som jag riktar mig mot. Pedagogik och matematik är inte de hetaste ämnena inom bloggosfären medans entreprenörskap dyker upp titt som tätt. I och med att jag kombinerar dessa med de möjligheter som finns på internet så riskerar jag att ha en rätt så snäv målgrupp, nämligen pedagoger med intresse för entreprenöriellt lärande och teknikanvändning i klassrummet.

Jag pingar bloggar.se efter varje inlägg och därifrån får jag en del trafik. Intressant.se genererar också några besökare. Nu har jag även registrerat min blogg på Örebrobloggkartan.se så får vi se vad som händer.

De bloggar som jag länkat till i mina inlägg och de jag fått länkar ifrån bidrar naturligtivs till en stor del av den trafik jag har i dagsläget.
Något som jag måste bli bättre på är att kommentera alla bra inlägg som jag läser på andras bloggar och på så sätt möjligen locka besökare till min blogg.
Hur gör ni och har ni några tips?

3 Responses

 1. Jonny Elofsson

  >Kommentera bra och intressant på andras bloggar inom närliggande ämnen är bra, extra bra så klart om det är bloggar med stora läsarskaror.

  Ser också att du använder Pusha med en knapp där man kan pusha dina inlägg. Jag vet inte om du jobbar så men var inte rädd att pusha egna texter och be de du känner att pusha inläggen! Via MSN brukar jag få från branschekollegor att hjälpa till att lyfta deras inlägg, även via mikrobloggar som Jaiku brukar folk be om pushar.

  Sen är det ju det där gamla vanliga med att skriva intressant innehåll och få andra bloggare att länka dina inlägg. Vara först med intressanta nyheter och avslöjanden, skapa debatt osv.

  Sedan gäller det ju att få så många surfande förstagångsbesökare som möjligt att anmäla sig till RSS-flödet. Många entreprenörer kör RSS, kanske inte så många mattelärare. Kanske bör du tydliggöra din inriktning mot entreprenörskap tydligare för förstagångsbesökaren för att fånga ett snabbt intresse och en RSS-prenumeration. Om det nu går att göra på något sätt.

  Jag har i alla fall lagt till dig i min bloggrulle nu och förhoppningsvis kanske någon kommer till dig därifrån och börjar följa din blogg. 😉

 2. Peter

  >Jonny, det stämmer nog bra att mattelärare och pedagoger i allmänhet inte är RSS-anhängare spontant. Tjänsten kan vara för ny för många och därför ligger det även en emailprenumerationsknapp på min blogg som kanske kan locka en del läsare.
  Entreprenörskapet jag bloggar om är ju det som kan kopplas till skolans värld. Jag kommer inte locka mängder av egenföretagare och har inte den avsikten heller. Däremot kan ju alltid entreprenörer prata om området oavsett målgrupp.
  Pusha är precis inlaggt efter varje inlägg men det tar emot att pusha sina egna inlägg även om det i slutändan innebär att några fler får upp ögonen för bloggen. Får se hur jag kan nyttja det på något sätt. Twitterfeed har jag med, fast min tweet är rätt osynlig 🙂

 3. Björn

  >Bredda dig utanför vad du själv ser som självklara ämnen för bloggen. Använd ett statistikprogram och följ tidigare inlägg.

  Uppdatera tidigare inlägg om du har kompletterande information.

  Använd WordPress 🙂

Leave a Reply