Google Search Stories

posted in: verktyg | 2

Jag ramlade av en slump på Google Search Stories och var tvungen att testa lite. Verktyget gör det möjligt att berätta en kort historia med hjälp av sökresultat. Google använde själv denna teknik för en reklam under SuperBowl i våras.

Jag valde att göra en story kallad ”Who am I online?” och kortfilmen visar helt enkelt sökresultat som beskriver min närvaro inom sociala medier, åtminstone en del av den.

Hur kan man då använda detta i undervisningen?

Till exempel pratade jag i veckan om personligt varumärke med mina entreprenörstreor och jag sa att ett sätt att ta reda på hur omvärlden uppfattar dig är att googla dig själv. Detta är något som arbetsgivare gör vid nyanställning och det kan vara bra att veta vad som finns där ute om just DIG. Google Search Stories kan användas för att presentera dig själv som jag gjorde ovan.

Som lärare kan man även ge två sökord och låta eleverna skapa en film som tar tittaren från det första till det andra ordet. Utmaningen består i att hitta en röd tråd i sina sökningar och som skapare har man bara ett begränsat antal att leka med när man skapar filmen. Utmaningen för eleverna ligger även i sökteknik vilket gör verktyget lämpligt att använda när man lär ut hur googlesökningar kan göras så optimalt som möjligt.

2 Responses

Leave a Reply