Flytta klassrummet ut verkligheten

>Lärande inom skolan kan ibland kännas väldigt instängt och låst till skolans väggar och även om många skolor idag ser väldigt annorlunda ut mot tidigare så är det fortfarande en skolmiljö. Att istället flytta ut lärande i verkligheten utanför skolan har visat sig effektivt när det gäller att väcka elevers engagemang och motivation.

Jag vill med detta inlägg uppmärksamma två projekt som tagit steget ut från klassrummen härpå JB Örebro och verkligen befinner sig i den miljö de riktar sig emot.

Det första är Underbar Spelvärld som är ett gäng elever som brinner för spel i alla dess former och aktivt rapporterar om vad som händer inom området. I dessa dagar befinner de sig på Dreamhack 09 i Jönköping och kommer där att intervjua personer inom spelbranschen och sända lite video/radio från eventet.

Det andra projektet är av med välgörande syfte. Barnen i Valparaiso är ett projekt som syftar till att samla in kläder och pengar till ett ”familjehem” i Chile. En ensam kvinna tar hand om 10-15 barn med mycket litet stöd från staten. Barnen skulle i annat fall bo på gatan och nu i juletider känns projektet helt rätt. Kassandra åker dit ner i början av december och kommer på plats att arbeta med att göra vardagen lite lättare för dessa barn.

Jag önskar inblandade elever stort lycka till med sina projekt och ser fram emot kommande rapporteringar.

Leave a Reply