Fear is your friend

posted in: inspiration | 1

>Tittade idag på ännu en film från Ted.com. Den har inte en direkt koppling till pedagogik, men är ändå lysande. Filmen betonar nämligen att ”fear is your friend”, dvs om du står inför något du fruktar och själv anser dig mindre bra på, vad är det värsta som kan hända? Släng dig utför klippan, glöm allt som är sagt tidigare och bara gör det.

Många elever känner skräck för skolan och då ofta för vissa ämnen, exempelvis matematik. Vi har som pedagoger ett svårt jobb att försöka vända denna fruktan till något bra. Att då INTE tänka som alla andra och genomgå samma upplägg som alla andra utan istället göra nästan tvärt emot kan leda till framgång oftare än man kan tro. Eleverna måste få göra fel och måste förstå att det är tillåtet att göra fel. Att sedan lyckas med ack så små prestationer får dem att känna sig starka, oövervinnerliga och redo att ta sig an nästa steg i processen. De känner sig som ….Hulken!

  1. Sennbrink

    >Utan att ha sett klippet kan jag relatera till ett par saker jag gjorde på Zanzibar. Väl hemma igen känns livet så simpelt, det är som att jag fått så starka adrenalinkickar under flera veckor att inget kan rubba mig ur fläcken nu. Bara att hoppas att jag kan få ur mig något relevant baserat på alla saker jag gjort, saker som jag initialt vart rädd för.

Leave a Reply