Ett år med Ellwes Fisk

posted in: Okategoriserade | 0

>
I all hast har bloggen passerat 1-årsvallen och är nu inne på sitt andra år. Första året har varit lärorikt och jag har lärt mig massor kring bloggande samt hittat massor av material, andra bloggare och knutit kontakter. Jag tänkte dela med mig av lite statistik från den tid som gått. Är man mattelärare så är man 🙂

Antal sidvisningar: 12591
Unika besökare: 4166
Antal inlägg: 102

Detta ger cirka 1000 sidvisningar per månad och för att vara en pedagogblogg får jag nog vara nöjd. Sommaren resulterade i färre besökare och färre inlägg av förklarliga skäl. Målgruppen är begränsad och bloggläsandet inom pedagogyrket känns inte helt utbrett. Antalet unika besökare är lågt tycker jag, men många sitter på arbetsplatser som delar IP-nummer.

Att jag skrivit 102 inlägg under året, ca 2 per vecka, är jag nöjd med även om jag hade siktat på fler. Själva skrivandet tar inte så mycket tid i anspråk men att leta och hitta inspiration och tips att skriva om tar desto längre.

Trafik
Sökmotorer: 40%
Direkt: 21%
Länkar: 39%

Detta visar att jag ofta hittas via google och vanligast är sökningar kring matematikämnet. Nationella prov som sökterm är hetast under året och de inläggen är de som visats mest av någon anledning.
Förutom bloggens startsida (där senaste inläggen finns) så är matematikämnet välbesökt. Faktum är att bara Climate Mystery och Spotify klarade att ta sig in på topp 10, i övrigt bara matematik för hela slanten. Det verkar finnas behov av inspiration inom mattevärlden.

Pengar
Jag experimenterade med annonser en tid men har tagit bort dem då de inte var anpassade enligt min målgrupp. Det finns nästan inga företag som annonserar kring lärande registrerade i de affiliatenätverk jag tittat på. Några hundralappar gav annonserna innan jag tog bort dem. Räckte till domännamnet i alla fall 🙂

Framtid
Vad kommer jag skriva om i år tro? I mångt och mycket är det mina egna intressen som styr vilket gör att matematik och entreprenörkskap ligger högt i kurs. Lärande och pedagogik i allmänhet lär det också bli en del skrivet om. Naturligtvis med IKT i fokus. Datorspel och lärande ska beredas plats då jag anar en stor marknad inom det segmentet. I övrigt…tja…vad vill ni läsa om?

Hoppas mina trogna läsare hänger med under år 2 som kommer bli ännu bättre på alla sätt och vis.

ps. Vad har ni andra pedagogbloggare för stats? Dela gärna med er 🙂

/Peter

Leave a Reply