Entreprenörskap på nätet – ecorner

posted in: entreprenörskap | 0

> Via en blogg jag följer fick jag nyss tips på en videosajt som bara handlar om entreprenörskap. Disruptive.nu skriver en kort recension av sajten ecorner och det verkar helt klart lovande.
Ecorner är en videosajt som drivs och uppdateras av Stanford University och som bara innehåller videos kopplade till just entreprenörskap. Personligen känner jag inte igen namnen på de personer som föreläser men läser man deras meritlistor så är det imponerande. Dessa personer lever för entreprenöskap och delar med sig till sina elever och via nätet då även till oss andra.

Varje video har dessutom en ”transcript” dvs allt som sägs finns i textfom. Detta gör att den pedagogiska användningen av sajten får ytterligare dimensioner. jag ser framför mig engelskalärare som nyttjar dessa videos och dess textinnehåll inom både hör och läsförståelseövningar.

Att vi skolor som undervisar i entreprenörskap kan använda sajten behövs inte ens uttalas. Möjligheten att få våra gymnasielever ta del av högt ansedda föreläsare och entreprenörer och dess visdom är ett privilegium. Eleverna tenderar ibland att tröttna på lärares föreläsningar och liknande och att ta in andra föreläsare är ett vanligt förekommande arrangemang, dock oftast lokalt från närområdet. Nu finns helt plötsligt världen tillgänglig på ett smidigt och enkelt sätt.

Bara genom att titta på rubrikerna på de tio populäraste videoföreläsningarna ser jag massor av potentiella lektionsplaneringar givna. Hoppas mina elever och kollegor tar till vara på detta.

ps. För den som söker fler inspirerande förläsningar på nätet så glöm inte bort www.ted.com

andra bloggar om

Leave a Reply