Ellwe videobloggar

posted in: pedagogik | 3

I min jakt på inspiration inom IKT-området har jag nu börjat i skolan igen. Jag har börjat en distanskurs via KTH som heter Digital kompetens och lärande – IKT och pedagogik för det 21:a århundradet. Visst låter det som klippt och skuret för en IKT-fanatiker som mig! I redovisningssyftet har jag därmed skapat en videoblogg, Kanal E11we.

Hur kommer det sig då att jag läser en kurs inom ett ämne som jag redan jobbar inom? Naturligtvis för att hänga med i utvecklingen och för att se om jag missat något på vägen. Dessutom drivs det ett relativt aktivt nätverk på den interna kursmiljön där likasinnade diskuterar, reflekterar och bloggar om sina framsteg och nysteg inom kursens ramar, eller utan för dem med förresten.
Kursen beskrivs bäst med en liten film som har några år på nacken, men jag kan försäkra att kursinnehållet är uppdaterat.

Som redovisning i kursen ska jag reflektera minst en gång i veckan över det jag lärt mig eller andra inspel inom IKT-området. Detta ska göras via en blogg i verktyget blogspot som drivs av Google. Då jag redan bloggat ett par år och dessutom är inbiten WordPressanhängare känns blogspot som att börja om från början. Dock tänkte jag till lite och bestämde mig för att jag ska videoblogga vilket jag inte gjort tidigare. En utmaning i sig med andra ord. I början har jag fokus på Bambuser, men jag kommer prova på andra videotjänster med längs vägen. Att få tittare live kanske kan bli svårt men filmerna kommer läggas ut på Kanal E11we i efterhand och där finns även Livekanalen.

Vill man titta på livesändning eller arkivet även på den här bloggen så kommer även det vara möjligt, via Live i huvudmenyn.

Hoppas ni hänger med på nya äventyr, även om frekvensen under sommaren kanske inte kommer vara extremt hög 🙂

3 Responses

Leave a Reply