Digitala tips i Barcelona

>Jag höll nyligen en presentation kring Digitala Tips för entreprenöriellt lärande för mina kollegor under en konferensresa i Barcelona. Trots 30 grader utomhus var de snälla nog att visa intresse för det jag förmedlade nere i hotellets källare.

Det jag pratade om var i sammanfattning hur viktigt det är att ta till vara på våra ungdomars färdigheter kring nätanvändande och andra tekniska kunskaper de besitter. Kan vi integrera detta i undervisningen så har vi vunnit mycket och kommer per automatik engagera eleverna på ett högre plan än tidigare samt skapa kreativa miljöer med hög stämning.

Föreläsningen innehöll lite exempel från den pedagogiska världen som belyser vilka möjligheter som finns samt lite tips från min sida om resurser som kommer spela stor roll i framtiden.
Till de senare tillhör enligt mig WolframAlpha och TheClimateMystery och exempel på pedagoger som ovetandes fick bidra med exempel är Mats Larsnäs.

Presentationsmaterialet finns tillgängligt på Prezi (min första presentation via detta eminenta verktyg). Dock är jag en person som hellre pratar än visar text på projektorer så den gör nog inte det hela rättvisa, hehe.

PS. Några av mina kollegor ville få ”Digitala tips” direkt till deras epost och för dem och er andra som kanske inte är bekanta med RSS-flöden, Klicka Här och följ instruktionerna. Ni kommer få ett bekräftelsemail som ni måste svara på för att aktivera prenumerationen. Får ni inget sådant mail så kolla skräpkorgen om det filtrerats bort som spam.

  1. Larsnäs

    >Hej det går jättebra att du sprider mina ideér och test. Bara sprid på!

Leave a Reply