Dags att flytta

posted in: övrigt | 1

De som följer mig på twitter har då och då fått stå ut med mina utfall mot Binero, som jag har som webbhotell för denna blogg. Flyttade hit från Loopia och jag har ångrat detta från dag ett. Hela sajten, som faktiskt inte är speciellt stor, har upplevts som seg i överkant och adminpanelen har i princip inte gått att jobba i. Kanske därför det blivit så få inlägg…eller inte. Binero har inte lyckats åtgärda detta och om sanningen ska fram så ska jag inte behöva uppleva detta från första början. Upptiden är en annan sak, servern har legat nere förvånansvärt ofta. Inte kritiskt men ändå, jag betalar ju för att bloggen ska finnas på nätet. Läser man på olika forum är jag inte ensam om dessa upplevelser.

Nu har jag tagit tag i arbetet att flytta hela sajten till annat webbhotell och denna gången har jag fallit för CityNetwork. Likvärdiga enligt specifikationen men känns stabilare om jag läser i forum och framför allt så har de en kampanj just nu där hotellet endast kostar 10kr/mån första året. Matteläraren säger 120kr för ett års webbhotell. Billigt!
Kampanjen sträcker sig fram till sommaren.

Återstår nu att göra själva flytten dvs ta backup på wordpressinstallationen och databasen hos Binero och installera hela klabbet hos CityNetwork. Google is my friend, hur detta går till var lätt att hitta. Förhoppningsvis kommer Ellwe.se rulla lite smidigare framöver. Den som lever får se, men om inte annat så har jag sparat några kronor.

Sugen på att skaffa webbhotell och jobba med en riktig wordpressinstallation? Prova du med!
När nu Webbstjärnan stängt för nyregistrering för året kan detta vara ett bra alternativ. Inte gratis men nästan. Att som lärare regga en domän och sedan låta elever blogga på subdomäner eller liknande upplägg är enkelt och uppskattat hos eleverna. Att jobba med en komplett wordpressplattform går inte att jämföra med att blogga via wordpress.com. Friheten är total och du kan i princip modifiera din sajt som du själv vill och kan.

  1. Jon Gotlin

    Är inte heller helt nöjd med Binero men just idag låg en av mina sajter på CN nere ~1 timme. DDoSattack så kanske inte helt deras fel men jag tror det är svårt att vara helt nöjd med sin hosting tyvärr.

Leave a Reply