Bloggens livshistoria i korthet

posted in: inspiration | 0

>Som brukligt ska bloggare summera året som gått och i mitt fall blir det 4 mån som gått.
Tiden har som vanligt sprungit iväg och bloggandet har gått lite upp och ner, men tittar man i backspegeln så har det ändå blivit en hel del.
Många inlägg har handlat om matematik och det faller sig naturligt då jag brinner för att utveckla pedagogiken inom det området. Jag började med att tipsa om hur roligt matematikhistoria kan vara för att sedan fokusera på hur lek och spel kan utveckla tänket inom matematik. Efter det skrev jag om skrämmande matematik, hur man kan bota skräcken och visade på några resurser för matte som finns online och som jag använder hela tiden i klassrummet.
Under oktober introducerade jag begreppet Entreprenöriell Matematik med ett exempel och återkom till dess styrka efter en debatt i tv och jag hävdar starkt att det är framtiden.

Entreprenöriellt lärande, att plocka in en entreprenörs förmågor och egenskaper i skolan, har varit en röd tråd under hösten. En liten fågel fick vara uppstarten på det hela och sedan har små filmer från youtube inspirerat mig vidare om att vi måste våga drömma, våga tro, våga förändra. Ett led i det sistnämnda är för mig hur datorspel kan användas i skolan, några inlägg har det blivit i ämnet och även ett försök till praktiskt projekt.

Detta är ett axplock av de inlägg som blivit till och utan en tidig juklapp i form av energi så hade det nog inte blivit lika mycket. Totalt 43 inlägg skrapade jag ihop mellan sept-dec. Helt ok enligt min mening och mycket ska komma i framtiden. Jag har en trogen skara läsare nu och hoppas ni sprider bloggen vidare till dem som missat den.

Gott Nytt År – May the blogg be with you!
/Peter Ellwe

Leave a Reply