Årets sommarpratare är…alla!

posted in: inspiration | 0

>
Varje år är vi många som lägger oss i hängmattan och lyssnar på ”Sommar i p1”. Ofta får man en inblick i kända och okända folks liv, vissa intressanta och vissa bara blablabla.
I år har vi alla möjlighet att påverka upplevelserna kring sommarprogrammen. Vi kan ALLA nämligen prata in vårt alldeles egna ”Sommar”. Tag chansen och flumma ur kring ditt egna ämne, ditt husdjur, din blå tröja eller det där sommarstället du softade vid som barn.
Satsningen kallas ”Jag sommarpratar

Den officiella listan av årets sommarpratare i p1 innehåller några stora namn men jag tycker inte det ser så lovande ut. Att inleda med Ingvar Kamprad är stort, men sedan droppar det in några föga intressanta namn eller personer som pratat många gånger tidigare. Herman Lindqvist blir som vanligt kul att höra, men Jan Guillou….nja.

Förhoppningsvis får den inofficiella listan på ”Jag sommarpratar” lite fler pedagogiska bidrag. Några av de bloggare jag följer skulle mycket väl kunna locka publik. Heja er!

Lyssnar våra elever på ”Sommar i p1” tror ni? Det borde de göra eller hur? Det kanske är dags för eleverna nästa vår att spela in sina egna kåserier och starta sina karriärer som sommarpratare. Jag kommer i alla fall att jobba vidare med det. Blir ett intressant tillägg i svenska o samhällskurserna.

Läs även andra bloggar om , , , intressant?

Leave a Reply