Årets kurser

posted in: undervisning | 0

Om någon missat det så har höstterminen startat för de flesta lärare i landet. Eleverna hos oss sover länge fram till måndag då det drar igång på allvar. Tjoff så är det 110% på jobbet!

Även detta läsår huserar jag på Entreprenörsprogrammet men som extra utmaning har jag i år 5 för mig helt nya kurser på schemat att sätta tänderna i. Ni som fortfarande tror att en modern lärare av idag har en planeringspärm som man kör år efter år kan glömma det (hoppas jag). Jag tycker att eleverna förtjänar nya lektionsplaneringar eller åtminstone förbättrade planeringar varje år.

Kurserna jag sprider mitt kunnande inom i år är:

  • Ma A, B och C
  • Datorkunskap
  • Näthandel A och B
  • Information och Layout
  • Bransch och Produktkunskap
  • Administration och Ledarskap

Jag jobbar under hösten 4 dagar i veckan och har 18 klocktimmar i klassrum under dessa 4 dagar. Det blir åka av helt klart.

I samtliga kurser ska jag försöka få in sociala medier, bloggande etc på något sätt. Inte för att eleverna kanske lär sig bättre utan för att det är en intressant utmaning för oss. Det borde inte vara omöjligt på något sätt.

Näthandelskurserna ser jag fram emot då de är nya för mig. A kursen blir förberedande av nätbutik och i B-kursen kommer vi tillsammans med eleverna starta skarpa webbutiker, importera grejer från Asien och sälja allt vad vi orkar. Eleverna kommer få gå från noll till drivande webbentreprenörer redan i årskurs ett vilket jag hoppas att de kommer att uppskatta och ha nytta av! Om det finns några webbentreprenörer i läsarskaran är ni välkomna och prata erfarenheter med mina elever.

Matematiken innehåller även den en extra utmaning. Jag ska undervisa 35 ettor på Elitfotbollsprogrammet. Jisses säger jag bara, där lär det inte funka att prata företagande eller dataspel. Fotboll är något jag ser på tv möjligen så här gäller det verkligen att sätta sig in i elevernas vardag som består av FOTBOLL. Rent matematiskt finns det massor av matematik inom fotbollens värld, statistik inte minst, så det är bara att tacka och ta emot. Hela 35 elever i en klass är naturligtvis för många, men med hjälp av extra resurser och grymt individanpassad undervisning kommer det nog gå bra.

Bloggandet under året kommer handla om mina reflektioner kring dessa ämnen och hur det går med projekt och liknande, men förhoppningsvis även omvärldsspaning inom intressanta område. Det kommer bli en hel det wordpress kan jag lova!

Leave a Reply