Animoto gör det svåra enkelt

posted in: verktyg | 1

>Börjar du tröttna på att använda powerpoint? Vill du enkelt skapa fräcka presentationsfilmer? Vill du lämna lite åt slumpen? Då är Animoto något för dig.

Animoto är en webbtjänst som du kan använda för att enkelt skapa flashiga presentationer med både bild, video och musik. Det hela går till på följande sätt:

  1. Ladda upp bilder
  2. Välj Musik
  3. Vänta på resultatet

Det låter enkelt men behöver faktiskt inte vara svårare än så. För den kreative finns det lite fler möjligheter som att ladda upp egna videoklipp etc och fixa till egen musik. Animoto genererar presentationen enligt en hemlig analys av dina bilder och den musik du valt. Presentationerna är helt unika. Med andra ord, Animoto skapar nya varianter varje gång.

Gratisvarianten ger dig möjlighet att skapa presentationsklipp som är 30s långa, men för oss inom skolan finns möjlighet att söka utbildningskonto vilket då ger full access GRATIS under 6 mån. Detta ger dig möjlighet att skapa långa och dynamiska presentationer. Det går efter 6 mån att söka på nytt.

Jag har testat detta i min etta på entreprenörsprogrammet med mycket bra resultat. Eleverna gick igång direkt och har använt Animoto flitigt under olika skolprojekt men även privat.
Prova på du med.

Som inspiration visas nedan förstapristagaren i en nyligen avslutat tävling på Animoto.

Leave a Reply